- -
UPV
 

Fira del Invents

ALIMENTACIÓ 


Vake It, pastís per a vegans


Vake It és un preparat elaborat amb productes en pols deshidratats apte per a vegans, de sabor salat o dolç, en format kit, que es pot cuinar de manera ràpida i senzilla, només necessita refrigeració. L'han ideat quatre alumnes del Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments, que s'imparteix en l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural (ETSEAMN) de la UPV. L'equip, que forma part, a més, del programa de Generació Espontània de l'ETSEAMN, l'han coordinat els professors i investigadors del Grup Cuina de la UPV, Javier Martínez, Mª Jesús Pagán i Purificación García.


El preparat inclou tots els ingredients que el consumidor necessita per a fer aquestes postres, excepte l'aigua, necessària per a elaborar el farcit del pastís, i alguna volta el greix, necessari per a compactar la base.


Vake It va ser elegit com el producte més innovador en la final nacional d'Ecotrophèlia. Després del triomf en aquesta fase, l'equip de la UPV representarà Espanya en Ecotrophèlia Europa 2017, que es farà al novembre a Londres.


http://www.upv.es/contenidos/CUINA/ http://www.upv.es/contenidos/CUINA/ (obri nova finestra)



Pans i rosquilletes amb microalgues


Investigadors del grup CUINA presenten pans i rosquilletes fets amb diferents microalgues i cianobacteris, en concret, Chlorella vulgaris, Tetraselmis chuii i Arthrospira platensis, en percentatges variables que van des del 0,5 al 2 per cent.


La incorporació d'aquests ingredients respon a la demanda creixent del consumidor de noves varietats de pa que, a més, aporten beneficis nutritius extra a la salut.


Les microalgues i els cianobacteris són portadors de quantitats altes de proteïnes, vitamines, carotenoides, antioxidants i altres substàncies de gran interès i benefici per a la salut humana. Són, a més, font d'aminoàcids essencials, a més de proporcionar una digestibilitat més alta. Hi ha microalgues que són precursores originals d'àcids grassos poliinsaturats: EPA, DHA, ARA i ALA que no s'aconsegueixen trobar en un altre tipus d'aliment d'origen vegetal. Moltes espècies les han aprovades en la legislació de Novella Foods, per la qual cosa es revaloren i ofereixen una alternativa davant de l'ús com a biocombustible o pinsos per a alimentació animal.


Grup CUINA Grup CUINA (obri nova finestra)



LenteYa


LenteYa és un plat de llentilles liofilitzades -que es reconstitueixen només amb aigua- presentades en un envàs autocalfable «ideal per a persones sense temps per a cuinar per qüestions de faena o sense recursos per a cuinar, com els excursionistes». Es tracta d'una manera original de promoure el consum de llegums, pels beneficis que aporten com ara pot ser l'aportació de minerals, hidrats de carboni d'absorció lenta i fibra.


L'han ideat quatre alumnes del Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments, que s'imparteix a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural (ETSEAMN) de la UPV. L'equip, que forma part, a més, del programa de Generació Espontània de l'ETSEAMN, l'han coordinat els professors i investigadors del Grup Cuina de la UPV, Javier Martínez, Mª Jesús Pagán i Purificación García.


Grup CUINA Grup CUINA (obri nova finestra)



Caloe, mousse amb àloe vera i flors


Caloe és una gamma de mousses fets de beguda i iogurt de soia amb la peculiaritat que inclou entre els ingredients suc d'àloe vera i flors. L'àloe vera és, a més, considerat un superingredient. També destaca que se substitueix la base tradicional del producte (llet de vaca) per beguda de soia, que aporta isoflavones, compost que ajuda a millorar les conseqüències de la menopausa.


L'han ideat cinc alumnes del Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments, que s'imparteix a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural (ETSEAMN) de la UPV. L'equip, que forma part, a més, del programa de Generació Espontània de l'ETSEAMN, l'han coordinat els professors i investigadors del Grup Cuina de la UPV, Javier Martínez, Mª Jesús Pagán i Purificación García.


Grup CUINA Grup CUINA (obri nova finestra)



Sucs de fruita i iogurts enriquits amb àcid fòlic


L'Institut IDM i el Departament de Tecnologia d'Aliments presenten àcid fòlic i folats encapsulats en micropartícules mesoporoses de sílice funcionalitzades amb portes moleculars que responen a canvis de pH. Suport que actua com a sistema d'alliberament controlat de la vitamina i que permet així protegir-la d'agents externs i alliberar-la en l'intestí prim, fet que en millora la bioaccessibilitat.


Aquest sistema d'encapsulació s'ha fet servir per al desenvolupament de sucs de fruita i iogurts enriquits amb àcid fòlic destinats a la població general, i especialment a dones embarassades per prevenir problemes en el desenvolupament del fetus com ara l'espina bífida, i evitar l'abús de suplements d'aquesta vitamina que podrien tenir efectes adversos per a la salut.


Institut Interuniversitari d'Investigació de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic (IDM) Institut Interuniversitari d'Investigació de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic (IDM) (obri nova finestra)



Sistema de filtració per a l'esterilització d'aigua i aliments líquids


Sistema de filtració basat en un jaç de partícules de sílice amorfa funcionalitzades amb compostos actius de productes naturals com ara els olis essencials de plantes.


La immobilització d'aquests compostos bioactius sobre la superfície de les partícules permet obtenir suports híbrids organicoinorgànics amb activitat antimicrobiana. El pas del líquid a través del jaç de partícules funcionalitzades amb compostos bioactius en permet l'esterilització per l'efecte combinat de la retenció i la inhibició dels microorganismes en contacte amb les partícules.


Institut Interuniversitari d'Investigació de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic (IDM) Institut Interuniversitari d'Investigació de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic (IDM) (obri nova finestra)





Feria de los Inventos


EMAS upv