- -
UPV
 

Fira del Invents

SALUT 


Andy, el primer robot amb diabetis d'Espanya


Andy és el primer robot amb diabetis d'Espanya. L'han creat investigadors de l'Institut d'Automàtica i Informàtica Industrial de la UPV, amb l'objectiu d'ensenyar als xiquets com regula el cos la glucosa. Porta incorporat a l'interior un simulador que informa de la glucèmia en sang virtual en temps real i que respon segons l'activitat que fa i la dosi d'insulina que se li subministra.


El xiquet pot veure a través del robot les conseqüències de dosificar-se bé o malament la insulina; Andy l'ajuda a captar i entendre més bé aspectes clau de la gestió de la teràpia de la diabetis.


Institut Universitari d'Automàtica i Informàtica Industrial (Institut ai2) Institut Universitari d'Automàtica i Informàtica Industrial (Institut ai2) (obri nova finestra)


Institut Interuniversitari d'Investigació de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic (IDM) Institut Interuniversitari d'Investigació de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic (IDM) (obri nova finestra)Llengües electròniques voltamètriques


Les llengües electròniques voltamètriques són una eina ràpida, simple i de baix cost per a l'anàlisi de mostres mitjançant les quals poden detectar-se espècies que presenten processos redox reversibles o irreversibles en dissolució.


A l'Institut Interuniversitari de Recerca de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic s'ha avaluat la possibilitat d'aplicar aquesta eina al monitoratge del procés de digestió anaeròbica de residus per a la producció de biogàs en col·laboració amb l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).


Institut Interuniversitari d'Investigació de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic (IDM) Institut Interuniversitari d'Investigació de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic (IDM) (obri nova finestra)Levanta


El projecte Levanta - Independència Accessible per a Persones Discapacitades va obtenir el premi concedit pel Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de la Comunitat Valenciana - Demarcació de València en Petits Grans Invents 2017. El projecte ha sigut desenvolupat per alumnes del British School d'Alzira. En aquest, presenten un exosquelet motoritzat impulsat per bateries a fi que les persones discapacitades aconseguisquen tenir més independència i llibertat. El projecte tracta d'utilitzar la revolució de la tecnologia i la informació per a crear un exosquelet molt més accessible gràcies a funcions reduïdes, simplificació del disseny, reducció de la durada de la bateria, ús d'electrònica de preu reduït i programari de font oberta.


British school Alzira British school Alzira (obri nova finestra)Joc interactiu glucosa


L'Institut ai2 presenta un joc d'ordinador interactiu que té com a objectiu ensenyar la manera en què el cos regula la glucosa, quina és la missió de cada òrgan i com ha d'actuar una persona amb diabetis, centrant-se en el càlcul de la dosi d'insulina per a una menjada.


Es tracta d'un simulador en temps real que ajuda els més menuts a conèixer el procés metabòlic i els facilita la interiorització de coneixements importants per a millorar la seua qualitat de vida.


Institut Universitari d'Automàtica i Informàtica Industrial (Institut ai2) Institut Universitari d'Automàtica i Informàtica Industrial (Institut ai2) (obri nova finestra)
Feria de los Inventos


EMAS upv