- -
UPV
 

Fira del Invents

CONSTRUCCIÓ I SOSTENIBILITAT 


VineRobot


El laboratori de Robòtica Agrícola de la UPV presenta dos prototips de robot autònom per a fer mapes agronòmics sobre vinyes. Es tracta de vehicles elèctrics de quatre rodes, amb un pes al voltant de 100 quilograms, una alçària d'1,5 metres i una planta d'aproximadament 1×1,5 metres, que incorporen sensors d'ultrasons, panells solars, un sensor de monitoratge i un sistema de visió artificial, que ajuda a decidir quan veremar.


Els robots seran capaços de navegar de manera automàtica per les vinyes i permetran obtenir en temps real dades d'una rellevància especial per als productors. Les dades conformaran diversos mapes que es podran llegir d'una manera molt senzilla a la pantalla de l'ordinador del mateix robot i s'emmagatzemaran perquè qualsevol usuari o usuària les puga analitzar posteriorment.


Laboratori de Robótica Agrícola Laboratori de Robótica Agrícola (obri nova finestra)Sisbrick, rajola antisísmica


Sisbrick és un nou dispositiu -amb forma de rajola- que permet millorar la resposta dels edificis als moviments sísmics, l'han desenvolupat investigadors de l'Institut de Ciència i Tecnologia del Formigó i l'ha patentat la UPV.


A partir d'una determinada combinació de materials, Sisbrick permet un comportament dual. D'una banda, és capaç d'absorbir els moviments horitzontals que provoca el sisme. A més, suporta les càrregues verticals que actuen sobre l'estructura dels edificis.


Com que té forma de rajola convencional, es pot col·locar sense problema utilitzant les tècniques tradicionals de construcció de barandats, sense operacions ni productes addicionals. Pel que fa a la localització dels dispositius, no cal alçar els barandats complets amb el nou tipus de rajola, sinó que n'hi ha prou de posar-ne de manera localitzada seguint determinats esquemes de disposició. Els dispositius així disposats actuarien com un sistema de seguretat, que impedeixen l'entrada en càrrega dels barandats durant el moviment sísmic.


Institut de Ciència i Tecnologia del Formigó Institut de Ciència i Tecnologia del Formigó (obri nova finestra)

Feria de los Inventos


EMAS upv