- -
UPV
 

Petits Grans Invents

GUANYADORS 


El Premi al Millor Projecte, que reconeix un desenvolupament científic, un experiment, una aplicació o una proposta original i innovadora en l'àmbit de la ciència i la tecnologia, i que està dotat amb 500 euros, és per a:


Estudi de la fermentació anaeròbia del suc de taronja

IES número 4 Tulell (Alzira)


Amb motiu de la gran producció de taronja a la nostra comunitat, aquest projecte estudia la viabilitat d'obtenir alcohol a partir de la fermentació anaeròbia del suc de taronja. Les seues futures aplicacions serien com a combustible ecològic o dissolvent, entre altres. El repte és trobar el llevat que produïsca major quantitat d'alcohol i construir un dispositiu bescanviador de calor per a destil·lar. S'han realitzat dos bescanviadors en coure i un en acer.





Per la seua banda, el Premi al Millor Projecte de Caràcter Industrial (patrocinat pel COEICV) reconeix l'equip que presenta un prototip, un invent o una solució que destaca per la seua aplicació en l'àmbit de la indústria. També està valorat en 500 euros i és per a:


ROV explorador subaquàtic

IES Berenguer Dalmau (Catarroja)


El projecte és la construcció d'un robot aquàtic operat per control remot (ROV) amb càmeres i llums, per a veure i filmar la fauna aquàtica dels ullals de l'Albufera de València. S'han reciclat l'estructura i els comandaments del curs anterior, i s'han afegit les càmeres i els llums. D'altra banda, els problemes d'equilibri sorgits entre la força d'embranzida de l'aigua i el pes de l'estructura han sigut resolts per l'alumnat mitjançant solucions tècniques.





A més, atesa la qualitat del treball, el jurat concedeix un accèssit sense dotació econòmica a:


Mesura d'anomalies gravimètriques amb Arduino

IES Gabriel Ciscar (Oliva)


El tema principal d'aquest projecte és mesurar de forma semiautomatitzada la gravetat localment, gràcies a la plataforma lliure Arduino. Amb una sèrie de mesuraments, se'n podria extraure la mitjana i determinar si estem davant d'una anomalia gravimètrica. Els beneficis són la possible detecció de la presència de minerals pesants subterranis i l'estudi de la velocitat de la fusió dels casquets polars, que permetrien la recerca sobre l'evolució del canvi climàtic.







Patrocinadors

EMAS upv