- -
UPV
 

Petits Grans Invents

BASES DEL CONCURS 


1. Participants


El concurs està dirigit als alumnes de 4t de l'ESO, 1r de batxillerat i de cicles formatius de grau mitjà de la Comunitat Valenciana. Cada escola o institut pot presentar un equip per cada 100 matriculats en cada nivell. La composició de l'equip ha de ser de quatre alumnes dirigits per un professor, que en farà de tutor.


El projecte ha de consistir en un desenvolupament científic, un experiment, una aplicació nova o qualsevol altra iniciativa original en l'àmbit de la ciència i la tecnologia. Els treballs han d'estar vinculats amb alguna de les matèries següents: arquitectura i construcció; ciències; enginyeria agroalimentària i forestal; enginyeria industrial i aeronàutica; tecnologies de la informació i les comunicacions, o enginyeria biomèdica.




2. Calendari


Els equips que desitgen participar en Petits Grans Invents, el 5è Concurs UPV de Projectes Científics, han d'inscriure's a través d'Internet emplenant el formulari que trobaran a la pàgina web de la UPV. El termini d'inscripció està obert del divendres 20 de febrer al dijous 30 d'abril del 2015. A cada equip inscrit se li proporciona un codi que haurà d'utilitzar com a identificació del seu projecte.


El termini de lliurament dels projectes està obert des del dimarts 12 de maig fins a les 14 hores del dijous 21 de maig del 2015.


El jurat realitzarà una preselecció i demanarà als equips preseleccionats que presenten els treballs en una exposició pública, que tindrà lloc la primera setmana de juny del 2015. Al final de l'exposició, el jurat deliberarà i farà públic el nom dels equips guanyadors.




3. Premis


S'atorgaran dos premis, un d'aquests patrocinat pel COEICV. Cada guardó està dotat amb 500 euros, que es repartiran exclusivament de la manera següent: 100 euros per a cada alumne/a que ha participat en el projecte i 100 euros per al tutor/a.


El premi al millor projecte reconeixerà un desenvolupament científic, un experiment, una aplicació o una proposta original i innovadora en l'àmbit de la ciència i la tecnologia.


El premi al millor projecte de caràcter industrial reconeixerà l'equip que presente un prototip, un invent o una solució que destaque per la seua aplicació en l'àmbit de la indústria.




4. Jurat


El jurat estarà format per membres de la UPV i del COEICV. La data concreta i el lloc on es durà a terme l'exposició pública dels treballs preseleccionats es comunicaran als participants amb l'antelació suficient i es difondran públicament. El jurat reconeixerà amb un diploma la labor de tots els equips preseleccionats.


Al final de l'exposició, el jurat seleccionarà els dos guanyadors, tenint en compte diversos criteris d'avaluació.


El veredicte del jurat es difondrà per premsa, ràdio i televisió, entre els quals hi haurà la televisió de la Universitat Politècnica de València (UPV TV), UPV Ràdio i la web de la UPV. El jurat pot declarar deserts els premis o concedir accèssits, i la decisió que prenga és inapel·lable.




5. Criteris d'avaluació


El jurat valorarà els treballs presentats tenint en compte els aspectes següents (cada criteri es valora amb un mínim de 0 punts i un màxim de 2 punts):


- Originalitat i creativitat


- Metodologia científica


- Dificultat i adequació als mitjans disponibles


- Relació amb els continguts de l'ESO, 1r de batxillerat i de cicles formatius de grau mitjà


- Habilitat experimental i constructiva


- Grau de finalització


- Estructuració del treball i claredat expositiva


- Aplicabilitat de l'invent i interdisciplinarietat


- Paritat en l'equip


- Utilitat en el servei a la societat i al progrés d'aquesta




6. Presentació dels projectes


Les obres presentades han de constar de:


1. Un projecte: pot ser una maqueta, un prototip, un invent, un experiment, un joguet ...


2. Una memòria en format PDF, d'una extensió no superior a 20 pàgines (tot inclòs: les fotografies, els gràfics, els annexos, la bibliografia... si n'hi ha) que ha de tractar els punts següents:


- Definir clarament el problema o la qüestió que es vol resoldre.


- Establir la solució amb detall.


- Indicar el benefici que es pot aconseguir.


3. Un resum de la memòria no superior a dues pàgines.


Tot això ha de presentar-se en una de les dues llengües oficials de la Comunitat Valenciana -valencià o castellà- i ha d'anar identificat únicament i exclusivament amb el codi proporcionat a cada equip en el moment de la inscripció.




7. Lloc i termini de presentació


Els treballs s'han de presentar identificats amb el codi d'inscripció al registre de l'Àrea de Comunicació de la Universitat Politècnica de València (edifici 3H), abans de les 14 h del dijous 21 de maig del 2015.




8. Difusió


Els autors dels projectes premiats cedeixen a la UPV els drets de reproducció, distribució i comunicació pública.




9. Recollida dels projectes no premiats


Els projectes no premiats es podran recollir al registre de l'Àrea de Comunicació de la Universitat Politècnica de València, des del dilluns 8 de juny fins a les 14 h del divendres 26 de juny del 2015. Els treballs que no s'hagen recollit en aquestes dates seran destruïts.




10. Disposició final


La participació en aquest concurs comporta l'acceptació de les bases. El jurat resoldrà qualsevol circumstància no prevista en aquestes bases.






Patrocinadors

EMAS upv