- -
UPV
 

Petits Grans Invents

FINALISTES 


Estudi de la fermentació anaeròbia del suc de taronja

IES número 4 Tulell (Alzira)


Amb motiu de la gran producció de taronja a la nostra comunitat, aquest projecte estudia la viabilitat d'obtenir alcohol a partir de la fermentació anaeròbia del suc de taronja. Les seues futures aplicacions serien com a combustible ecològic o dissolvent, entre altres. El repte és trobar el llevat que produïsca major quantitat d'alcohol i construir un dispositiu bescanviador de calor per a destil·lar. S'han realitzat dos bescanviadors en coure i un en acer.




ROV explorador subaqüàtic

IES Berenguer Dalmau (Catarroja)


El projecte és la construcció d'un robot aquàtic operat per control remot (ROV) amb càmeres i llums, per a veure i filmar la fauna aquàtica dels ullals de l'Albufera de València. S'han reciclat l'estructura i els comandaments del curs anterior, i s'han afegit les càmeres i els llums. D'altra banda, els problemes d'equilibri sorgits entre la força d'embranzida de l'aigua i el pes de l'estructura han sigut resolts per l'alumnat mitjançant solucions tècniques.




Cabina de pintada automàtica

IES Escultor En Francesc Badia (Foios)


Es tracta de detectar les peces que no han sigut pintades per error en un procés industrial de pintada automàtica i introduir-les de nou en la cabina. Un sensor amb infrarojos detecta si la peça està pintada o no. Si la peça no està pintada, el braç robot introdueix la peça en la cabina, que té una porta automàtica. Una vegada finalitzat, el robot extrau de nou la peça fins a la cinta transportadora. Tot això sense intervenció manual de l'usuari.




Mesura d'anomalies gravimètriques amb Arduino

IES Gabriel Ciscar (Oliva)


El tema principal d'aquest projecte és mesurar de forma semiautomatitzada la gravetat localment, gràcies a la plataforma lliure Arduino. Amb una sèrie de mesuraments, se'n podria extraure la mitjana i determinar si estem davant d'una anomalia gravimètrica. Els beneficis són la possible detecció de la presència de minerals pesants subterranis i l'estudi de la velocitat de la fusió dels casquets polars, que permetrien la recerca sobre l'evolució del canvi climàtic.




Robot per a la resolució dinàmica d'un laberint

IES Consuelo Aranda (Alberic)


L'objectiu de l'elaboració del robot és que els alumnes aprenguen a analitzar, dissenyar i programar un robot tractant temes transversals com ara matemàtiques, física, mecànica, electrònica i tecnologia. Les metes de l'autòmat són: desplaçar-se dins d'un laberint i decidir quin camí seguir mitjançant sensors d'ultrasons. Una de les utilitats plantejades és que servisca com a vehicle de transport en una organització seguint una ruta programada, amb capacitat per a esquivar obstacles.






Patrocinadors

EMAS upv