- -
UPV
 

Petits Grans Invents

FINALISTES 


Col·legi Salesianos Juan XXIII Alcoi

MaIOT Jaqueta intel·ligent per a ciclisme


Categoria: Ciència y Tecnologia


El present projecte naix amb la principal intenció de millorar la seguretat vial dels ciclistes. Les indicacions realitzades amb el braç i que determinen canvis de direcció, són transformades en senyals lluminosos per a facilitar la visió a la resta d'usuaris de la via i poder evitar accidents. El sistema, a més, incorpora diferents sensors que permeten conèixer en temps real (a través del dispositiu mòbil) diferents condicions ambientals: posició, velocitat i detecció de caigudes amb avís a emergències.
Escoles San José Jesuïtes

Màquina per a vot electrònic ESOcracia


Categoria: Ciència y Tecnologia


Aquest projecte persegueix la consecució d'unes votacions automatitzades i lliures de fraus. S'ha dissenyat tant l'estètica exterior com la programació interior. La màquina consta també d'un portàtil, un emulador de teclat i un programari d'accés multipunt allotjat en núvol. La màquina naix a conseqüència d'un projecte interdisciplinari realitzat en 3º d´ESO en el qual s'estudia el funcionament del procés democràtic.
IES Penyagolosa

Teclat energètic


Categoria: Ciència y Tecnologia


Aquest projecte pretén generar energia mitjançant el moviment dels dits. S'han utilitzat transductors piezoelèctrics, amb l'objectiu que -en prémer-los- carreguen un condensador i encenguen un LED. Aquest circuit, connectat de manera adequada a un teclat d'ordinador, podria permetre a un oficinista aportar part de l'energia que consumeix un sistema d'il·luminació elèctric.
IES Escultor En Francesc Badia

VORTEX


Categoria: Industrial


Actualment hi ha una tendència a la conversió de vehicles amb motor de combustió interna en vehicles elèctrics, que són més nets i eficients. La meta en aquest projecte ha sigut dissenyar un vehicle elèctric d'alta velocitat, més eficient i còmode que un vehicle convencional, mantenint la facilitat de maneig, millorant les prestacions, allargant l'autonomia de les bateries (augmentant les distàncies de recàrrega) i optimitzant-lo per al transport de llarga distància a alta velocitat.
British School Alzira

Levanta: independència accessible per a persones discapacitades


Categoria: Industrial


El propòsit de la recerca és crear un exosquelet motoritzat impulsat per bateries perquè les persones discapacitades assolisquen més independència i llibertat. El projecte tracta d'utilitzar la revolució de la tecnologia i la informació per a crear un exosquelet molt més accessible gràcies a funcions reduïdes, simplificació del disseny, reducció de la durada de la bateria, ús d'electrònica de preu reduït i programari de font oberta.
Escoles San José

Micro satèl·lit per a l'estudi de qualitat de l'aire amb GPS i captació d'imatges aèries


Categoria: Industrial


Minisatèl·lit per a l'estudi de la qualitat de l'aire, proveït d'un paracaigudes per a ser llançat sobre llocs de difícil accés, sense alimentació energètica o xarxa de dades. L'aplicació principal del minisatèl·lit és la realització d'estudis per a millorar la qualitat de l'aire, disminuir la contaminació atmosfèrica i reduir les conseqüències nocives sobre la salut de la població, els ecosistemes naturals i els béns materials.
Patrocinadors

EMAS upv