- -
UPV
 

Premiats

A continuació, s'inclou la llista de premiats en la segona edició del concurs Petits Grans Invents. El jurat, reunit el 28 de maig de 2012, va prendre la decisió de premiar els quatre projectes finalistes tenint en compte la gran qualitat dels treballs presentats. Cadascun dels guardons està dotat amb 1.000 euros.


Premi del Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de la Comunitat Valenciana - Demarcació de València (COEICV)


Títol: Habitatges bioclimàtics i instal·lacions domòtiques
Codi: PGI2011064
Centre: IES Lluís Vives (València)
Tutor: Julio Olmo Escribano i Lluís Piqueras i Quiles
Alumnes Belén Martí Pérez, Carmen Gil Soria, Pau Olmo Ciges i Javier Quintana Bea


El projecte mostra les intervencions que es poden realitzar en el disseny i la construcció d'un habitatge per a proporcionar confort a l'usuari, optimitzar el consum energètic i utilitzar materials respectuosos amb el medi ambient. Són molts els aspectes que s'han de tenir en compte en l'arquitectura bioclimàtica: l'orientació de l'habitatge, la plantació de vegetació autòctona, els aïllants (tèrmics i acústics), l'ús d'energies renovables i d'un col·lector solar i, fins i tot, la reserva d'un espai per a l'hort.




Premis de la Universitat Politècnica de València


Títol: Entre cordes: construint un monocordi i tocant la guitarra
Codi: PGI2011061
Centre: IES núm. 4 Tulell (Alzira)
Tutor: Juan Miguel Pastor Pastor
Alumnes: Alfredo José Blasco Tudela, Santiago Eugenio Revilla Gadea, Germán Tomás Piquer y Pablo Comins Peris


Per a aquest experiment, s'han construït dos monocordis amb les mesures utilitzades per Pitàgores. Tots dos instruments disposen de dos ponts mòbils que permeten variar la longitud de la corda vibrant; i porten impreses dues escales, les divisions pitagòriques i marques cada 3 cm. L'objectiu del projecte és explorar la física que hi ha darrere de la música; i expressar mitjançant les matemàtiques no solament els sons i les relacions que hi ha entre aquests, sinó també la propietat que tenen per a resultar agradables (en unes determinades proporcions) a l'oïda.




Títol: Agricomn
Codi: PGI2011059
Centre: La Puríssima, franciscanes (València)
Tutor: Juan Marqués Sigues
Alumnes: Pablo García-Nieto Rodríguez, Silvia Guillén Carrillo, Nuria Ramírez Amoraga i Ricardo Martínez Domínguez


Es tracta d'una aplicació informàtica per a mòbils intel·ligents que posa en contacte agricultors, ramaders i apicultors per a fomentar la col·laboració entre els professionals, les empreses i els proveïdors, i millorar el rendiment de les explotacions. Per a fer-ho, s'ha dut a terme un estudi de camp amb els treballadors del sector i s'han mantingut contactes amb l'organització AVA-ASAJA. Els que han participat en aquest projecte han millorat els seus resultats econòmics només amb la inversió d'un petit esforç.




Títol: Braç robot pneumàtic. Tres alternatives de control
Codi: PGI2011065
Centre: IES Lluís Vives (València)
Tutor: Julio Olmo Escribano
Alumnes: Pablo Alcalá Martí, Jackie Cheung Yick Men, Borja Cleries Rodríguez i José Manuel Sellés Tomás


El projecte consta de tres braços de robot capaços de transportar una peça d'un port d'eixida a un port d'arribada de la forma més senzilla possible. Cadascun presenta un sistema de control diferent mitjançant el qual es dirigeix l'objecte i es controlen els moviments. El primer té un control manual; el segon disposa d'un microcontrolador tipus Picaxe 28x1, i el tercer està equipat amb un control amb autòmat programable.






Patrocinadores

EMAS upv