- -
UPV
 

Petits Grans Invents

BASES DEL CONCURS 


1. Participants


El concurs està dirigit als alumnes de 4t de l'ESO, 1r de batxillerat i de cicles formatius de grau mitjà de la Comunitat Valenciana. Cada escola o institut pot presentar un equip per cada 100 matriculats en cada nivell. La composició de l'equip ha de ser de quatre alumnes dirigits per un professor, que en farà de tutor.


El projecte ha d'estar relacionat amb el desenvolupament científic, experiments, aplicacions noves o qualsevol altra iniciativa original en l'àmbit de la ciència i la tecnologia. Els treballs han d'estar vinculats amb alguna de les matèries següents: arquitectura i construcció; ciències; enginyeria agroalimentària i forestal; enginyeria industrial i aeronàutica, o tecnologies de la informació i les comunicacions.




2. Calendari


Els equips que vulguen participar en Petits Grans Invents, el 1r Concurs UPV de Projectes Científics s'hi han d'inscriure a través d'Internet emplenant el formulari que trobaran a la pàgina web de la UPV. El termini d'inscripció està obert del dilluns 15 de novembre al divendres 31 de desembre de 2010. A cada equip inscrit es proporcionarà un codi que ha d'utilitzar com a identificació del seu projecte.


El termini de lliurament dels projectes està obert des del dilluns 21 de març fins a les 14 hores del dijous 21 d'abril de 2011.


El jurat farà una preselecció i demanarà als equips preseleccionats que presenten els treballs en una exposició pública, que tindrà lloc la segona setmana del mes de maig de 2011. Al final de l'exposició, el jurat deliberarà i farà públic el nom dels equips guanyadors.




3. Premis


S'atorgaran dos premis, un patrocinat pel COEICV. Cada guardó està dotat amb 1.000 euros, que es reparteixen de la manera següent: 150 euros per a cada alumne que ha participat en el projecte; 200 euros per al tutor i 200 més en material escolar per al centre.




4. Jurat


El jurat estarà format per membres de la UPV i per les personalitats que aquesta designe a aquest efecte. La data concreta i el lloc on es durà a terme l'exposició pública dels treballs preseleccionats es comunicaran als participants amb l'antelació suficient i es difondrà públicament. El jurat reconeixerà amb un diploma la labor de tots els equips preseleccionats.


Al final de l'exposició, el jurat seleccionarà els dos guanyadors, tenint en compte diversos criteris d'avaluació.


El veredicte del jurat es difondrà per premsa, ràdio i televisió, entre els quals la televisió de la Universitat Politècnica de València (UPV TV), UPV Ràdio i la web de la UPV. El jurat pot declarar deserts els premis o concedir accèssits, i la seua decisió és inapel·lable.




5. Criteris d'avaluació


El jurat valorarà els treballs presentats atenent als aspectes següents (cada criteri es valora amb un mínim de 0 punts i un màxim de 2 punts):


- Originalitat i creativitat


- Metodologia científica


- Dificultat i adequació als mitjans disponibles


- Relació amb els continguts de l'ESO, 1r de batxillerat i dels cicles formatius de grau mitjà


- Habilitat experimental i constructiva


- Grau de finalització


- Estructuració del treball i claredat expositiva


- Aplicabilitat de l'invent i interdisciplinarietat


- Paritat en l'equip


- Utilitat en el servei a la societat i al progrés d'aquest




6. Presentació dels projectes


Les obres presentades han de constar de:


1. Un projecte: pot ser una maqueta, un prototip, un invent, un experiment, un joguet ...


2. Una memòria en format PDF, d'una grandària no superior a 20 pàgines (tot inclòs: les fotografies, els gràfics, els annexos, la bibliografia... si n'hi ha) que ha de tractar els punts següents:


- Definir clarament el problema o la qüestió que es vol resoldre.


- Establir la solució amb detall.


- Indicar el benefici que es pot aconseguir.


- Un resum de la memòria no superior a dues pàgines.


Tot això ha de presentar-se en una de les dues llengües oficials de la Comunitat Valenciana, castellà o valencià, i ha d'anar identificat únicament i exclusivament amb el codi proporcionat en cada equip en el moment de la inscripció.




7. Lloc i termini de presentació


Els treballs s'han de presentar identificats amb el codi d'inscripció al registre de l'Àrea d'Informació de la Universitat Politècnica de València, abans de les 14 h del dijous 21 d'abril de 2011.


L'Àrea d'Informació està situada al primer pis de l'edifici 3H, a l'Àgora del campus de Vera (València) de la Universitat Politècnica de València. L'horari d'atenció al públic és de dilluns a dijous, de 9 a 14 h i de 16 a 18 h, i els divendres, de 9 a 14 h. (Al juny, l'horari és només de matí, de 9 a 14 h).




8. Difusió


Els autors dels projectes premiats cedeixen a la UPV els drets de reproducció, distribució i comunicació pública.




9. Recollida dels projectes no premiats


Els projectes no premiats es podran recollir al registre de l'Àrea d'Informació de la Universitat Politècnica de València, des del dimecres 1 de juny fins a les 14 h del dijous 30 de juny de 2011. Els treballs que no s'hagen recollit en aquestes dates seran destruïts.




10. Disposició final


La participació en aquest concurs comporta l'acceptació de les bases. El jurat resoldrà qualsevol circumstància no prevista en aquestes bases.






Patrocinadors

EMAS upv